Miks inimesed tõtt kardavad?

Oled sa kunagi sellele mõelnud, kui palju sa valetad? Noh..kasvõi mingeid pisivalesid, et kellegi tundeid mitte riivata…Kunagi olin ma meeeeeletu valetaja. Selle kohta uurides, sain teada, et lapsed kipuvad valetama, kui nad kardavad saada karistada. See hirm vist tekib tegelikult meil instinktiivselt. Mõndade jaoks on valetamine nagu ellujäämise kunst. Aga tegelikult ELADA tähendab mitte valetada. Sellisel juhul elad sa niii nagu päriselt heaks arvad. Nii, kuidas sa end päriselt hästi tunned. Öeldes ja tehes, käitudes nii nagu sa päriselt tunned. Autentselt.


Mallu vaatab telekast ühte sarja (“The good doctor”), kus peategelasel (vist) on autism. Muud peale selle ma autismist ei tea, et tegu on sotsiaalse arengu häirega ja autistid kipuvad jube otsekohesed olema. Emotsionaalsed ja otsekohesed – see on ju iseenesest väga vinge. Otsekohesus ja ausus, emotsionaalsus mitte nii väga, kuna täiskasvanud, ülemäära emotsionaalse inimesega, on teinekord palju raskem “hakkama saada”, kui lapsega. Täiskasvanu emotsionaalsus on tavaliselt ka palju agressiivsem ja ebameeldivam. Aga üldiselt pole seal sarjas tolle kuti poolt kunagi mingit keerutamist, pole mingit häma ja jauramist. Inimene ütleb nii nagu asjast mõtleb. Palju keerulisem on selle otsekohesusega vast ise toime tulla, kuna enamus kordi see riivaks meeletult meie ego. Meie minapilti. Eks sellise inimese kõrval tuleb vast õppida elama. “Ta ju ongi selline”..mispeale see tõde või otsekohesus nii palju haiget ei teegi.

Mulle väga meeldiks, kui minuga nii otsekohene olla. Isegi, kui see mind ehmatab, sest tegelikult on see ju teise inimese perspektiiv ja võib-olla paneb see mind hoopis hobuse seljast maha ronima ning ennast kõrvalt vaatama – läbi teise inimese silmade. Ise ma katsun kah otsekohene olla. Mõnikord on see mind muidugi persest hammustanud, aga ega ma seepärast muutuda kavatse. Mulle on muidugi öeldud, et ma olen empaatiavõimetu ja seetõttu on mu väljaütlemised äkki kole robustsed, aga pole veel keegi minust lahti seepärast öelnud.

Sest nende valetamistega on see lugu, et pisike vale võib kasvada meeletult suureks asjaks ja seejärel on seda sitta võimatu kõike ära klaarida. Valed murravad südameid.






Posted

in

by

Tags:

Comments

3 responses to “Miks inimesed tõtt kardavad?”

  1. atvērt binance kontu Avatar

    I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

  2. best binance referral code Avatar

    Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

  3. Создать личный аккаунт Avatar

    Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://accounts.binance.com/ph/register?ref=B4EPR6J0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *